Salsiccia med polenta og langtidsbagte tomater

Salsiccia er en italiensk pølsetype, som laves af svinekød. De kan være lidt svære at finde i supermarkederne herhjemme, men italienske specialbutikker har dem helt sikkert hjemme eller ved, hvor de kan skaffes.

I Italien tilberedes de traditionelt ved at trykke farsen ud af skindet og forme små, krydrede kødboller. til denne ret valgte jeg dog at stege pølsen hel, men begge dele ville fungere fint.

Salsiccia

De langtidsbagte tomater er små smagsbomber og kan give karakter til enhver italiensk ret.

Polenta

  • 250 g minut polenta
  • 1 liter vand
  • 2 tsk salt + tilsmagning
  • Peber
  • 75 g revet pecorino

Bring vand og salt i kog og drys så langsomt polentaen i under omrøring. Hvis det hele hældes i på en gang, så klumper det. Kog polentaen igennem i 1-2 minutter, stadig under omrøring, og vend så osten i. Smag den til med salt og peber og server den omgående.

Langtidsbagte tomater

  • 500 g san marzano tomater
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk balsamico
  • 1 spsk honning

Skyl tomaterne, tør dem og halvér dem. Bland dem med de væde ingredienser og bred det hele ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 130 grader i 2-3 timer. De kan gemmes længe på glas, så længe olien dækker tomaterne.

Salsiccia

  • 4 salsiccia

Steg pølserne i lidt olie – omtrent 4-5 minutter per side ved middel varme

Server den varme polenta med de sprøde, stegte pølser, frisk basilikum, langtidsbagte tomater og den smagfulde olie fra tomaterne.

Salsiccia1

 

 

Madimperiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *