Rimmet laks med yogurt, agurk og dild

Her følger forsinkede billeder af og opskrifter til nytårsmenuen.

Vi indledte menuen med snacks bestående af saltmandler og gougères – salt og ost passer forrygende med en tør champagne!

Den første egentlige ret, forretten, bestod af rimmet laks, yoghurt, syltet agurk, dildmayo, dildolie og urter. Den blev serveret med godt, hjemmebagt brød og saltet smør.

Laks4

Rimmet laks

  • 300 g fersk laks
  • 2 spsk salt
  • 2 spsk sukker

Skær skindet af laksen og gnid den grundigt med en blanding af salt og sukker. Rul laksen stramt ind i film og læg den på køl i 24 timer. Skyl så saltblandingen af og tør laksen med køkkenrulle. Skær den ud som du ønsker – jeg skar den ud i 8×8 mm tern (sådan cirka).

Dildolie

  • 3 bundt dild
  • 3 dl rapsolie

Blancher dilden i kogende vand i cirka 30 sekunder, dræn den og blend den med olien, som er varmet op til 70 grader, i 10 minutter.

Lad blandingen trække i køleskabet indtil næste dag og filtrer så olien gennem et kaffefilter, for at få en ren, klar, mørkegrøn olie.

Dildmayo

  • 2 æggeblommer
  • 2,5 dl dildolie
  • Salt og citronsaft

Pisk langsomt olien i æggeblommerne indtil mayo’en har den rigtige konsistens. Render du tør for dildolie inden da, så tilsat en sjat neutral olie. Smag den til med salt og citron.

Syltede agurker

Lav parisienne af agurken og overhæld dem med den varme lage. Lad stå et døgns tid inden servering.

De syltede agurker fungerede sådan set fint til retten, men i retrospekt ville jeg nok vælge at lave helt friske parisienne i stedet for at sylte dem, måske vakuumere dem. 

Yogurt

  • 2 dl græsk yogurt 2%
  • Citronsaft
  • Salt

Smag yogurten til med salt og citronsaft.

Anret som ønsket og garner med frisk dild og brøndkarse. Anret den også gerne med den sidste rest dildolie (hvilket jeg selvfølgelig glemte..!)

Laks2

Opskriften på hovedretten følger snarest!

Madimperiet

0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *