Rabarberkage med marcipan og hvid chokolade

Ifølge Lektor Blomme i “Det forsømte forår” er eksamen ‘en fest for den velforberedte’, og til det kan jeg kun sige, at det har satme være en lang og kedelig fest..! Og en fest, der har lagt beslag på køkkentiden. Derfor har det også været småt med aktivitet på bloggen her de sidste par måneder. Men nu er eksamenerne langt om længe skrevet færdige, og sommeren sniger sig ind – når det da ikke lige regner en uge i streg…

Starten af sommeren er for mig lig med rabarber. Senere overhaler jordbærrene indenom og kirsebærrene runder sæsonen af, inden pærer og æbler varsler efteråret. Men nu er der jo ingen grund til at tage sorgerne på forskud -indtil da er det sommer og rabarbertid!

Rabarberkage1

Rabarberkage med marcipan og hvid chokolade

  • 400 g rabarber i 1×1 cm tern
  • 100 g hvid chokolade
  • 120 g marcipan
  • 3 æg
  • 150 g smør
  • 125 g mel
  • 150 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 stang vanilje

Stil ovnen på 170 grader.

Smelt smørret og stil det til afkøling.

Flæk vaniljestangen og bland kornene med sukkeret. Pisk så vaniljesukkeret sammen med æggene, til æggesnapsen er hvid og luftig.

Pisk det let afkølede smør i æggesnapsen.

Bland mel, bagepulver og salt og riv marcipanen groft deri, så den revne marcipan coates af melblandingen. Så klumper den ikke så nemt sammen igen.

Fold mel- og marcipanblandingen i æggesnapsen.

Hak til sidst den hvide chokolade groft og vend rabarber og chokolade i kagedejen.

Fór en 22×22 cm kageform med bagepapir og hæld dejen deri.

Kagen skal bages 55-6o minutter. Tjek med en gaffel eller tandstik, om der hænger dej ved. Gør der ikke, er den færdig.

Stil kagen til afkøling – den er bedst, når den er helt kold og har sat sig. Så er den også nemmest at skære.

Rabarberkagen er saftig og tæt, så et lille stykke rækker langt. Her kan snildt blive 16 kvadrater.

Lidt ekstra syre og fedme i form af en klat creme fraiche klæder rabarberkagen utrolig godt!

Rabarberkage3

 

Eller ville lakridsis, vaniljeis eller creme fraicheis være mere end klædeligt tilbehør!

Er der en rest rabarber til overs, så kan det koges til en sirup, som giver rabarberkagen endnu mere rabarbersmag.

Rabarberkage4

Rabarbersirup

  • 100-150 g rabarber, rengjort og skåret i tynde skiver
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk vand

Kom det hele i en gryde og kog op. Lad lagen simre 30 minutter og lad den derefter trække en times tid. Sigt så siruppen gennem en fintmasket sigte og reducer yderligere, hvis smagen ønskes mere intens.

Opbevar den i køleskabet.

 

Madimperiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *