Pavlova med jordbær, jordbærsylt og saltet pistacieis

Det er med at få brugt de friske jordbær mens de er her. Jordbær med fløde kræver dog næppe en opskrift, så jeg strikkede noget lidt mere specielt sammen til en hyggelig sommeraften med min kæreste.

Desserten her er som helhed vildt god, men den virkelige stjerne er den saltede pistacieis. Pistacieis man køber smager sjældent af pistacienød, men oftere den der kemiske pistaciesmag – sådan en “grøn plastik”-smag…

Her er eneste smags- og farvegiver pistacienødden selv. Den bliver ikke helt så selvlysende som den pistacieis vi kender, men smager gør det hele godt igen. Jeg brugte ristede, saltede pistacienødder til at lave isen. Den ekstra salt giver en kompleksitet til isen, som her især blander sig godt med de mange søde komponenter. Isen er dog også fantastisk i sig selv!

Jordbærogpistacie

Pavlova

  • 3 æggehvider
  • 150 g flormelis

Forvarm ovnen til 150 grader.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt så flormelis lidt efter lidt til du har en blank og stiv marengs.

Sæt 9 æg med en stor spiseske på en bageplade og bag dem 30-40 minutter. De skal være sprøde udenpå og bløde og seje indvendigt.

Du kan også bage det som én stor pavlova – i så fald ville jeg give den 10-20 minutter mere.

Saltet pistacieis

  • 350 g sødmælk
  • 350 g fløde
  • 130 g æggeblomme
  • 150 g sukker
  • 150 g ristede og saltede pistacienødder (afskallet vægt)
  • Salt

Hak pistacienødderne nogenlunde fint og gem 20 gram. De resterende 130 gram placeres i en tykbundet gryde sammen med mælk og fløde og koges op. Når blandingen koger blendes den med en stavblender et minuts tid og trækker i tyve minutter. Herefter sies nøddesmulderet fra gennem en fintmasket sigte.

Kog pistaciemælken op igen og pisk imens æggeblommerne med sukker.

Når æggeblommerne er blevet en skummende æggesnaps, hældes den kogende pistaciemælk over lidt ad gangen under fortsat piskning til det hele er blandet sammen. Hæld ismassen tilbage i gryden og sæt gryden over lav til middel varme.

Rør konstant indtil det når 85 grader. Så er massen legeret.

Smag massen til med salt (hvis den behøver mere – smag og behag!) og kør ismassen på ismaskine.

Jordbærsyltetøj

  • 1 kg friske jordbær
  • 1 kg sukker
  • 1 citron

Rens jordbærrene og kom dem i en tykbundet gryde. Hæld sukkeret i og lad det trække, til det safter. Kog blandingen op og lad det simre en tyve minutters tid. Blend blandingen med en stavblender – groft for en mere marmeladelignende sylt og helt fint, hvis du er til den slags. Smag syltetøjet til med citronsaft – det fremhæver frugtsmagen og modvirker noget af sødmen. Kom på rensede glas og forsegl omgående.

Jordbærmarmelade

Krakilere vil måske påstå, at jeg anvender lidt rigeligt sukker her, og måske har de ret, men jeg bruger ikke melatin, så der skal noget til for at få konsistensen rigtig. Bruger du melatin, kan du sikkert sagtens skære 250 g sukker fra.

Jordbærogpistacie4

Desserten samles nemt og hurtigt. Hvis ikke, der er en naturlig fordybning i dine pavlova, så giv dem et dask med en ske. Fyld hulrummet med en spiseske jordbærsylt, en kugle pistacieis og drys med friske jordbær og hakkede pistacienødder.

Jordbærogpistacie1

Madimperiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *