Nem hindbærtærte med marengs

Hindbærtærte med marengs er en enkel og nem dessert, som kan forberedes et godt stykke tid i forvejen. Det eneste, der skal gøres klar lige inden servering, er marengsen.

Opskriften på tærtedejen er supernem og giver en god, sprød bund, som har masser af smørsmag. Tricket med fryseren er blot en præference – du kan stadig gå helt traditionelt til værks og køle dejen i køleskabet og bage dem blindt. Så skal der nok bare leges lidt med temperatur og bagetid.

Hindbærtærte1

Nem hindbærtærte med marengs (1 stor eller 8-10 små)

Mørdej

  • 450 g mel
  • 100 g flormelis
  • 185 g smør
  • 1 æg
  • 2-4 spsk vand

Bland mel og flormelis. Skær smøret i små tern og bland det ind i melblandingen med fingrene og saml så dejen med ægget og lidt vand.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir – cirka 3 mm tykkelse. Beklæd din form/forme med dej og stil dem i fryseren en times tid. Bag dem så ved 180 grader i 20 minutter. Mangler de lidt kulør, så giv dem 200 grader varmluft de sidste par minutter. Lad dem køle af inden de fyldes.

Hindbærfyld

  • 500 g hindbær (frosne går fint an)
  • 250 g sukker
  • 5 blade husblas
  • Citronsaft

Opblød husblassen i koldt vand.

Kog hindbær og sukker op og lad det simre et par minutter. Smag det så til med citronsaft og tilsæt husblassen.

Lad fyldet køle lidt af og hæld det så i tærteskallerne. Lad dem sætte sig i køleskabet.

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 150 g flormelis

Pisk æggehviderne stive og tilsæt så flormelis. Pisk til en stiv marengs.

Ved servering sættes en skefuld marengs ovenpå tærten og gives en tur med creme brulee brænderen. Marengsen kan også fyldes i sprøjtepose og sprøjtes i mere kunstfærdige mønstre.

Hindbærtærte2

Hindbærtærten kan selvfølgelig også serveres med flødeskum, creme fraiche eller is, hvis man vil have et lidt federe alternativ en marengs.

Hindbærtærte

 

Madimperiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *