Gulerodskage

Den her kage er god – meget god! Jeg har bagt den et utal af gange og synes derfor det var på tide, at den fik sin gang på bloggen.

Kagen med ostecremen ovenpå alene er så absolut ikke at kimse ad! Med en kop varm kaffe til, så redder det enhver eftermiddag.

Her er dog en pyntet variation med kanelmarengs og kandiseret gulerod (som i uhyggelig grad ligner et stykke bacon…)

Gulerodskage4

Gulerodskage

  • 250 g fintrevet gulerod
  • 250 g brun farin
  • 1,5 dl rapsolie
  • 2 hele æg + 2 blommer (Hviderne kan bruges til kanelmarengs. Hvis du ikke vil lave marengs til, så kan du bruge tre hele æg i stedet for at undgå spild)
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk kanel

Bland farin, gulerod, olie og æg i en skål og pisk det grundigt sammen. Bland det tørre i en anden skål. Hæld så det våde i det tørre, lidt ad gangen, for at undgå klumper. Hæld dejen i en smurt og melet form på cirka 20×25 centimeter, eller blot en almindelig springform.

Kagen skal bages ved 175 grader i cirka en halv time. Tjek med en tandstikker om den er bagt.

Lad kagen køle helt af og opbevar den i køleskabet. Den er allerbedst når den er helt kold. Den holder sig saftig i mange dage.

Ostecreme

  • 200 gram friskost
  • 100 gram flormelis
  • Citronsaft

Pisk ost og flormelis sammen i en skål og smag til med citronsaft. Hvis kagen skal være en “kaffekage” så skal cremen bare smøres på den kolde kage i et godt tykt lag og så på køl til cremen sætter sig. Hvis det er til den pyntede version, så skal cremen på sprøjtepose og så på køl indtil servering.

Kanelmarengs

  • 50 g æggehvide
  • 50 g sukker
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk kanel

Pisk hviderne stive og tilsæt så sukkeret lidt ad gangen mens marengsen piskes blank. Fold flormelis og kanel i massen og kom på sprøjtepose. Sæt små toppe på en bageplade og bag dem ved 80 grader i 8 timer.

Kandiseret gulerod

  • 1 gulerod
  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vand

Kog vand og sukker op. Skær imens strimler af guleroden på en mandolin eller med en tyndskræller. Kog strimlerne i sukkerlagen i et par minutter og læg dem så på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 130 grader i halvanden til to timer. De Det kan godt være de ikke føles helt sprøde endnu, men det bliver de så snart de kommer ud af ovnen. De kan holde et par dage.

 

Gulerodskage3

Madimperiet

0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *