Gin and Tonic sorbet – GT’s for dessert!

Krakilere vil måske påstå, at det ikke just er sæson for kolde retter og sorbeter endnu. Og eftersom jeg stadig ikke har smidt vinterjakken, så er jeg da umiddelbart tilbøjelig til at give dem ret.

Omvendt er tanken om iskolde Gin and Tonics i sommervarmen en tanke, der luner.

Og har man ikke andre undskyldninger, så kan man jo altid blot påberåbe sig, at det er tirsdag og det derfor er tid til en #TuesdayGT

Sorbeten er bitter, syrlig, sød og har et godt spark fra ginen.

Det kan være fristende at tilsætte mere gin, men far med lempe. Alkoholen kan ikke fryse, så jo mere alkohol du tilsætter, jo tættere kommer du på Gin and Tonic slush ice i stedet for Gin and Tonic sorbet.

Gin and Tonic slush ice lyder jo selvfølgelig heller ikke dårligt..!

Ginsorbet1

Gin and Tonic sorbet

  • 250 g sukker
  • 350 g tonicvand
  • 1 blad husblas
  • Saft og skal af 1 lime
  • Saft og skal af 1 citron
  • 0,5 dl gin

Sæt husblassen i blød og kog imens sukker og tonicvand op til sukkeret er opløst. Smelt husblassen i den varme væske og køl ned.

Tilsæt først skal, saft og gin, når væsken er kold. Hvis det tilsættes kogende væske vil skallen miste sin farve – og alkoholen vil fordampe!

Kør sorbeten på en ismaskine.

Ginsorbet2

Server sorbeten i iskolde glas, riv lidt frisk limeskal og hæld en teskefuld gin over når du serverer – så er der voksendessert!

Ginsorbet3

 

Madimperiet

2 Comments

  1. Hej. Det lyder spændende. Jeg skal lave den til i aften. Hvor mange personer er der ca. til?
    Kh Lise

    • Åh, det er jo et godt spørgsmål. Så vidt jeg husker bliver der omtrent 0,7 liter, når først ismaskinen har pisket luft i massen. Det burde række til minimum 4 personer, hvis du serverer et par spiskeskefulde i et glas.

      Hvis du ikke anvender ismaskine, så bliver massen noget tættere og får derfor mindre volumen. Det er den samme vægt i sidste ende, men den vil nok række til færre, da man jo som bekendt spiser med øjnene, når der kommer til portioner.

      Held og lykke med det – det smager dejligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *