Baked Alaska

Det her er så retro, som det næsten kan blive. Der mangler bare en gang fondue forinden, og så står der da vist 1987 i kalenderen..

Nu skal man dog ikke sige noget ondt om firserne (jeg kom selv ud af dem!) og en Baked Alaska er også en fantastisk dessert! Kage, is, marengs – what’s not to like?

Jeg har her lavet portionsanretninger, hvor jeg brugte en silikoneform med 6 små kupler. Hvis ikke du ligger inde med sådan en, så indfrys isen i en stor skål og lav én stor Baked Alaska.

Bakedalaska4

Baked Alaska (6 små)

Hindbærsorbet

  • 600 g hindbær
  • 300 g sukker
  • 4 spsk citronsaft
  • 2 blade husblas

Opblød husblassen i koldt vand.

Kog hindbær, sukker og citronsaft op og lad det til bærrene sprænger, blend det, si det og smelt husblassen i den varme masse.

Kør massen på en ismaskine og kom den så i kuppelforme af ønsket størrelse.

Makronbund

  • 100 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 1,5 æggehvide

Riv marcipanen fint, bland det med sukkeret og rør det så sammen med æggehviderne. Bred massen ud på en bageplade i cirka 8 millimeters tykkelse og bag ved 175 grader i 25-30 minutter til den er gylden på overfladen. Lad den køle af på en rist, stadig på bagepapiret, og stik så bunde ud i den diameter, dine kuppelforme er. Læg bundene på isen i kuppelformene og tryk dem let ned. Frys dem yderligere et par timer.

Marengs

  • 1,5 æggehvide
  • 90 g sukker.

Pisk æggehviderne stive og pisk så sukkeret i til marengsen er helt stiv.

Samling

Hav marengs, spatel og brænder (og ikke mindst gæster) klar!

Tryk de makronbundsbeklædte hindbærsorbeter ud af formen, fordel marengsen omkring dem i et tætsluttende lag og brænd så marengsen med brænderen. Server dem omgående, så isen ikke smelter.

Bakedalaska

Marengsen kan også kommes på sprøjtepose med tyl og sprøjtes på i kunstfærdige mønstre.

Bakedalaska3

 

 

 

Madimperiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *