Asiatisk chilisauce

Chilisauce1

Der er nok et element af mandemad, når det kommer til chili. Ikke forstået på den måde, at kvinder ikke kan “tåle” stærk mad, for det er noget vrøvl.

Men det er sjovt nok altid mænd, der konkurrerer om, hvem der i længst tid kan sige “jeg synes altså ikke, det er stærkt!“, mens sveden hagler af vores rødmossede ansigter og hver en celle i mundhulen tigger om nåde…

Chilisauce9

Chilisaucen her er holdt i en asiatisk stil og klæder derfor netop det asiatiske køkken ualmindeligt godt. Dog kan den også fint bruges til alt muligt andet. Herhjemme har den været i ualmindeligt mange sandwiches på det seneste!

Chilisauce (omtrent 2,5 dl)

  • 150 g friske chili
  • 100 g palmesukker
  • 100 g hvid eddike
  • 20 g fishsauce
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 10 g salt
  • 40 g ingefær

Hak hvidløget fint og svits det i olien. Det skal ikke blive mørkt, bare stege for middel varme en fem minutters tid, til det begynder at frigive dets aroma.

Skær imens stilkene af chilierne, flæk dem på langs og hak dem groft. Brug handsker!

Ingefær skrælles og hakkes fint.

Palmesukkeret hakkes også i mindre stykker, så det opløses hurtigere.

Når hvidløget dufter godt og kraftigt tilsættes de resterende ingredienser og det hele koger under låg en halv time.

Blend massen og kog den ind til passende tykkelse.

Smag den til. Den skal være syrlig, sød og selvfølgelig allerhelvedes stærk.

Når chilisaucen er, som du vil have den, kommes den på rengjorte glas og forsegles. Den kan snildt holde et par måneder (og sikkert meget mere end det) i uåbnede glas.

Chilisauce6

 

Madimperiet

2 Comments

  1. Kan det virkelig passe at der skal bruges 4 hvidløg?
    Mener du ikke fed?

    • Jo, selvfølgelig, godt set! Jeg retter det hurtigst muligt. 4 hele hvidløg ville nok blive en temmelig kras omgang…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *