Appelsinmarmelade

Ja, det skulle jo egentlig have været en blodappelsinmarmelade. Og det er det i og for sig også.

Det stod der da i hvert fald på skiltet, da jeg købte store, lækre og økologiske blodappelsiner.

Men da jeg skar dem op for at presse dem, så var de sgu en kende anæmiske… De lignede simpelthen ganske almindelige appelsiner, omend en smule mere orange indeni.

Banden og svovlen udbrød, men det var appelsinerne jo så ligeglade med..

Og de smagte også, som de skulle. Masser af syre og sødme.

Så det blev til “almindelig” appelsinmarmelade. Og den blev ualmindeligt god.

Appelsinmarmelade1

(Blod)appelsinmarmelade

  • Fintrevet skal og saft af 9 (blod)appelsiner
  • Fintrevet skal og saft af 1 citron
  • 400 g rørsukker
  • 1 vaniljestang.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med sukkeret og kom det hele op i en tykbundet gryde. Også vaniljestangen.

Kog det ved middel til svag varme indtil det når 110 grader.

Hæld den varme marmelade på skoldede glas og forsegl hurtigt.

Jeg fik omkring 4 dl kraftigt smagende marmelade ud af det.

Appelsinmarmelade2

Det er en marmelade med masser af syre fra citrussaften, en god mængde bitterhed fra skallen og sødme og aroma fra vanilje og rørsukker. Smør den på en skive ristet, hjemmebagt brød og nyd den.

Madimperiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *