Agurk og lakrids

Efter sådan en gang confit de canard kan det være behjælpeligt med et friskt indslag. En typisk ganerenser kunne f.eks. være en granité på rødvin eller champagne.

Agurk og Lakrids2

Her er ganerenser og dessert lagt sammen til en lille – og meget let – mellemret af agurkesorbet, karamelliseret hvid chokolade og lakridscrumble.

Så er der bagefter altid plads til en anden – og større – dessert.

Agurkesorbet

  • 3 økologiske agurker
  • 100 gram sukker
  • 100 gram vand
  • 2 blade husblas
  • Saft af en halv citron

Udblød husblassen i koldt vand. Kog en sukkerlage af vand og sukker. Skræl agurkerne, flæk dem og skrab den bløde kerne ud. Skær dem ud i skiver og kom dem i en blender med halvdelen af sukkerlagen og blend dem. Husblassen smeltes i den anden halvdel.

Har du en fintmasket si eller et osteklæde, så si massen gennem det. Jeg havde ingen af delene, så jeg siede ikke massen grundigt og det gik nu en gang fint alligevel.

Bland den smeltede husblas i agurkemassen og kør på ismaskinen. Server direkte fra maskinen eller frys ned til senere brug – men i så fald skal sorbeten optøes i køleskabet 30-45 minutter før servering.

Karamelliseret hvid chokolade

  • 50 gram hvid chokolade

Forvarm ovnen til 120 grader.

Hak chokoladen fint og fordel i et tyndt lag på bagepapir. Bag chokoladen i en time mens der røres i blandingen hvert kvarter. Smør derefter massen tyndt og ud køl den ned.

Jeg havde her fået en brilliant ide og valgt at kandisere noget agurkeskræl, som blev finthakket og rørt i chokoladen inden den stivnede. Det kan dog ikke anbefales… Skrællen bidrog ikke med noget smagsmæssigt og satte sig mere i tænderne end på smagsløgene.

Lakridscrumble

  • 75 gram smør
  • 50 gram mel
  • 80 gram havregryn
  • 50 gram sukker
  • 1 1/2 – 2 spsk lakridspulver

Røres sammen og bredes ud på bagepapir i cirka 8 mm tykkelse. Bages ved 180 grader i 20-25 minutter. Afkøles og hakkes fint. Crumblen kan holde sig længe i en lufttæt beholder.

Ved anretning drysses rålakridspulver over sorbeten.

Agurk og Lakrids1

Madimperiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *